EXO-L

EXO-L

EXO-L Brace scan in Den Haag

Wilt u een enkelverzwikking tijdens het sporten voorkomen? Jacq Fysio en Sportsrehab is een officiële aanmeetlocatie van de EXO-L enkelbrace in Den Haag. In onze fysio praktijk, locatie Statenkwartier, maken we een 3D scan van uw enkel.

Wat is een EXO-L enkelbrace en hoe werkt het?

De EXO-L enkelbrace is een 3D geprinte enkelbescherming en zorgt er tijdens het dragen voor dat uw enkel de verzwikbeweging niet kan maken. De brace rust boven de enkelbotjes en is met een koord verbonden aan een nieuw aangemaakt bevestigingspunt op de schoen.

Op het moment dat u neigt te verzwikken, treedt de brace direct in werking. Vergelijkbaar met de veiligheidsgordel in de auto, komt het koord van de EXO-L brace alleen strak te staan bij een specifieke gevaarlijke beweging. Op deze manier wordt een verzwikbeweging voorkomen.

Deze bescherming voor uw enkel is effectiever dan een standaard enkelbrace of tape. Een standaard enkelbrace of tape zitten strak om de enkel en in uw schoen. Dat leidt vaak tot onnodige bewegingsbeperking in andere richtingen, irritatie of kramp en kan in veel gevallen een negatieve invloed hebben op uw sportprestaties. De brace trekt u binnen een minuut aan. Indien u frequent preventief uw enkel moet tapen kost dit, naast veel tijd, op den duur ook veel geld aan tape.

De EXO-L is aan de buitenzijde van uw schoen bevestigd en veroorzaakt dus geen irritatie of kramp. De op maat gemaakte brace wordt zo een verlengstuk van uw eigen lichaam. Met de brace bent u vrij om zonder beperkingen alle sportbewegingen te maken.

Hoe bestel ik een EXO-L enkelbrace in Den Haag?

Voor het aanmeten van een persoonlijke EXO-L enkelbrace is geen verwijzing van uw huisarts nodig. U maakt een scanafspraak met een van onze gespecialiseerde collega’s, hierbij neemt u de schoen mee. De afspraak duurt ongeveer 15 minuten, we stellen u enkele vragen over uw klachten en maken een 3D scan van uw enkel(s). De gegevens van de scan worden verstuurd naar EXO-L, waar een 3D-printer uw persoonlijke EXO-L brace zal maken. Bij de vervolgafspraak wordt de brace gepast en informeren wij u over het gebruik van de EXO-L en indien gewenst kunt u advies krijgen voor verdere versterking van uw enkel.

Maak een afspraak

Heeft u vragen over de EXO-L enkelbrace of wilt u een afspraak maken voor een 3D scan van uw enkels? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Wij zijn telefonisch en via WhatsApp bereikbaar op 06 26 31 36 31 of stuur een e-mail naar info@statensport.nl

Adres:
Statensport
Frankenslag 9
2582 HB Den Haag