Waarom Staten Fysio & Sportsrehab?

Staten fysio & sportsrehab is een vooruitstrevende fysiotherapiepraktijk in het Statenkwartier. Met zeer veel ervaring op het gebied van fysiotherapie behandelen we een grote verscheidenheid aan lichamelijke klachten. Met name in de orthopedische, sportgerichte blessures hebben wij de deskundigheid in huis. Maar ook overbelasting, post- operatieve revalidatie, houding- of werk gerelateerde klachten behandelen wij met veel regelmaat. Sinds 2006 is de fysiotherapiepraktijk gevestigd in Den Haag binnen de uitstekende geoutilleerde health club Statensport waar we gebruik kunnen maken van alle faciliteiten. Ook hebben we een zeer nauwe samenwerking met de personal trainers van deze sportschool.

Meer

Onze werkwijze

De praktijk heeft door deze lange ervaring een unieke werkwijze ontwikkeld waarbij de individuele aanpak centraal blijft staan.

  1. Voorwaarden creeren: voorwaarden van weefselherstel optimaliseren door het verminderen van weefselirritatie, vergroten soepelheid, doorbloeding en beweeglijkheid van het weefsel.

  2. Oefen / trainprogramma; een individueel train/oefenprogramma gericht op verbetering van lenigheid, coördinatie, kracht, stabiliteit.

  3. Functionele training: overgang naar grotere belastingen, een functionele training gericht op de dagelijkse bewegingen, werk of sportspecifiek.

  4. Preventie: er wordt tot slot veel aandacht besteed aan het behouden van het behandelresultaat en het voorkomen van terugval.

Meer

Specialisaties

Spierpijn en gewrichtspijn

Spierpijn en gewrichtspijn

Bijvoorbeeld klachten aan schouder, knie of enkel en pre- en postoperatieve revalidatie.

Rugpijn  en nekpijn

Rugpijn en nekpijn

Bijvoorbeeld door overbelasting, houding- of werkgerelateerd, onvoldoende spiercorset (core stability).

Sportrevalidatie

Sportrevalidatie

Bijvoorbeeld acute of chronische blessures. Zeer ruime ervaring met nagenoeg alle sportdisciplines en dans.

Echografie

Echografie

Met een echo kunnen wij bepalen wat de pijn veroorzaakt en waar de oorzaak zit.

Manuele therapie

Manuele therapie

Als u uw gewricht(en) slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden.